Warsztaty Gotowania
Fundacja Nasze Kociewie organizuje w Szteklinie weekendowe
warsztaty gotowania.
Warsztaty organizowane są w weekendy, od 19 października 2012r.
Dania, które gotujemy to przystawki, zupy, mięsa, ryby,
dania mączne i desery.
W trakcie zajęć jest przerwa na kawkę, a po zajęciach
siadamy do wspólnego stołu i jemy pyszności, które sami przygotowaliśmy.
Po ciężkim wysiłku należy się odpoczynek i chwila relaksu na
świeżym powietrzu. Proponujemy zwiedzanie okolic rowerem lub spacer po lesie a
w zimie oczywiście kulig.
Warsztaty wieńczy uroczysty obiad niedzielny, na który można
zaprosić rodzinę lub znajomych za dodatkową opłatą.
Prezentowana oferta skierowana jest do osób prywatnych, także
do firm- wystawiamy faktury VAT.
Cena pobytu uczestnika to 380zł i obejmuje 2 noclegi, pełne
wyżywienie, produkty do przygotowania potraw oraz szkolenia teoretyczne.
Noclegi oferowane są w pokojach z
pełnym węzłem sanitarnym i TV. Fundacja pokrywa pozostałe koszty jak oplata
instruktorów prowadzących szkolenia oraz opłaty eksploatacyjne związane z
warsztatami.
Pierwsze regionalne
kursy gotowania na Kociewiu!!
- chcesz nauczyć się gotować
„jak u mamy”?
- nie masz pomysłu na ciekawy weekend?
- szukasz pomysłu na zabawę integracyjną?
To oferta dla Ciebie! Zapraszamy na pierwsze na Kociewiu warsztaty
kulinarne w gospodarstwie agroturystycznym „Kociewiak”.
Zajęcia odbywają się w
weekendy w grupach max. 8 osobowych wg. programu:
Piątek
- przyjazd kursantów ,zakwaterowanie godz.17.00
- kolacja
- wykład na temat technologii żywienia (ok. 1h)
- wieczór zapoznawczy przy kominku i lampce wina
Sobota
- śniadanie godz. 8.30
- szkolenie cz. I
- dania obiadowe (zupa + drugie
danie)
- obiad przygotowany przez kursantów
- wykład na temat zdrowego żywienia i przepisów BHP
- szkolenie cz. II
- przystawki na kolacje
- kolacja przygotowana przez kursantów
- wieczór przy kominku
Niedziela
-śniadanie
- szkolenie cz. III
-obiad
i deser
- pożegnalny obiad przygotowany przez kursantów
- wyjazd gości
Przygotowujemy dania kuchni regionalnej! Zajęcie
prowadzi właścicielka wraz z Paniami z Kola Gospodyń Wiejskich z regionu
Kociewia. Każdy uczestnik otrzyma
przepisy zrobionych potraw.
Przygotowywane potrawy to m.in.:
- biały ryz z
kurczakiem po kociewsku
- tradycyjne
pierogi z okrasa
- kuch kociewski
- żur staropolski i wiele innych
potraw
Cena: 380 zł / osoba /kurs
Osoba
towarzysząca pobyt z wyżywieniem, bez szkolenia ……………………………….250 zł/os
M.M Panas
Gospodarstwo
Agro-Turystyczne
„Kociewiak”
Szteklin 29
www.kociewiak.com
tel.
602-306-091
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz